Recept van Gehaktbrood – via BGN-gewichtsconsulente Annette Wessels

Recept van Gehaktbrood via Olijf Voedingsadvies, BGN-gewichtsconsulente Annette Wessels

Op de site van de Hartstichting vond ik een recept van Gehaktbrood voor 4 personen. Een leuk recept en daarom wil ik het graag met je delen.

Hoofdgerecht – Gehaktbrood

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 2 tenen knoflook, 50 gram bacon, ½ bosje peterselie, 500 gram mager rundergehakt, 50 gram paneermeel, 1 ei, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel tabasco, peper

Bereidingswijze

  • warm de oven voor op 175 graden
  • maak de paprika’s schoon en snijd ze in hele kleine stukjes
  • maak de ui schoon en snipper die heel fijn
  • maak de knoflook schoon
  • snijd de bacon in dunne flintertjes
  • hak de peterselie fijn
  • doe gehakt, paprika, ui, bacon, peterselie, paneermeel, ei, tomatenpuree, tabasco en peper in een kom
  • pers de tenen knoflook erboven uit en kneed het geheel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd
  • druk het mengsel in een cakevorm en bak ongeveer 1 uur in de oven
  • haal de vorm uit de oven
  • laat even rusten en serveer het gehaktbrood op een schotel

Voor een minder zoute variant kunt u de bacon weglaten uit het gehaktbrood.

Lekker met meergranenstokbrood!

Tip

Eet hierbij een klein beetje zelfgemaakte aardappelpuree van 3-5 aardappeltjes per persoon. Daarbij serveer je ook nog extra groenten of royale salade. Op deze manier maak je een voedzame, verzadigende, vezelrijke maaltijd die gunstig is in kcal.

Door Annette Wessels, BGN-gewichtsconsulent voor gezond afvallen of aankomen, zonder dieet, in Utrecht eo (Bunnik, Odijk, Werkhoven, omgeving Utrecht en Heuvelrug).