Toch geen relatie tussen verzadigd vet inname en hart- en vaatziekten?

Tegenwoordig lees je wel vaker over de twijfel wat betreft de relatie tussen verzadigd vet inname uit voeding en het ontstaan van hart- en vaatziekten. Hoe zit dat?

De onderzoeken blijken vaak toch niet voldoende volledig uitgevoerd om dit soort conclusies te mogen trekken (Voeding Nu):

Binnen het onderzoek zijn geen interventiestudies meegenomen. Deze vormen een sterkere basis voor adviezen dan de observationele en prospectieve studies. Ook waren de voedingsvragenlijsten binnen de meegenomen studies niet alle goed gevalideerd en is onduidelijk of verzadigde vetten door onverzadigde vetten of door koolhydraten vervangen worden.

We weten dus gewoonweg nog te weinig.

De Hartstichting wijzigt hun standpunt daarom ook niet. En ik raad ook aan naar de gehele voeding te blijven kijken. Op het moment dat we de norm voor verzadigd vet los laten, is de kans dat de transvetten in onze voeding ook weer zullen toenemen groter. En deze vetten zijn altijd in opspraak, onder andere vanwege de relatie met hart- en vaatziekten.

Lees hier meer.

%name Toch geen relatie tussen verzadigd vet inname en hart  en vaatziekten?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.