Annette Wessels

120824 0067 75 3x4prct 225x300 Annette WesselsIk ben geboren in 1967 en sinds 2007 gediplomeerd gewichtsconsulente en eigenaar van Olijf Voedingsadvies. Ik ben getrouwd en moeder van Elke en Jelle uit 2000 en 2002. Ik rijd paard en doe aan fitness. Ook ben ik vrijwilligster op kinderboerderij Dier en Wij.

Voeding en afvallen als passie

Ik vind het leuk om me te verdiepen in de wisselwerking tussen mens en voeding, lees dagelijks nieuws over voeding en leefstijl en ken graag de laatste fabels en feiten. Voeding die goed is voor de één, is niet altijd goed voor de ander. Wat weerhoudt iemand ervan om het anders te doen, en hoe krijgen we dat dan toch voor elkaar? Dat vind ik een uitdaging. Cliënten zijn ook vaak verrast over hoeveel ze nog niet wisten over voeding en afvallen.

Bewust eten is lekker!

Zelf heb ik gemerkt dat luisteren naar mijn lijf betekent, dat ik de voeding kies waarbij ik me fit en helder voel. De reden dat ik anders ben gaan kijken naar voeding, gewicht en levensmiddelen is dat ik 1997 een fikse burn-out kreeg. Ik vroeg me af met welke voeding en leefstijl ik het beste kon herstellen, zodat ik niet machteloos af hoefde te wachten tot het vanzelf over zou gaan. Er zijn veel raakvlakken met het proces dat je volgt als je wilt afvallen. En deze kennis wil ik graag met anderen delen.

Olijf Voedingsadvies

Ik heb mijn bedrijf Olijf Voedingsadvies genoemd, omdat een olijf een goed en lekker voorbeeld is van gezonde voeding. Het heeft bovendien een vrolijke klank. In het logo van Olijf Voedingsadvies komt ook duidelijk het lichaam, ofwel het lijf, terug. ‘O-lijf’ zit er dus ook achter.

Opleiding

Na mijn hbo-opleiding Levensmiddelentechnologie heb ik in 2007 de mbo-opleiding tot Gewichtsconsulent afgerond. In 2012 de specialisatie voor het begeleiden van kinderen. Daarna heb ik nog vele bijscholingen, cursussen en bijeenkomsten gevolgd. Een overzicht:

2012 Specialisatie Gewichtsconsulent Begeleiden van Kinderen (mbo) LOI*
2007 Gewichtsconsulent (mbo) LOI*
1989 Levensmiddelentechnologie (hbo) Agrarische Hogeschool Friesland

Cursussen en trainingen

2018 Een nieuwe relatie met eten ‘Van powerless naar powerfull’ Anders Eigen*
2017 Workshop Overgang en voeding Sonnevelt*
2015/2017 Congres Sport & Voeding Friesland Campina Institute*
2015 Hersenen, voeding en darmen Pit Actief
2014 Gewichtstoename tijdens de menopauze Mates*
2014 Schildklier en voeding Mates*
2013 It’s my life – ‘Kaizen’ coach opleiding Intenz*
2010-2011 Coaching bij emotie-eten A. Ammerlaan*
2009 De overgang als levensfase Pit Actief

Bijeenkomsten en korte bijscholingen

2018 Goede voornemens, slechte gewoontes Universiteit Utrecht
2017 Koolhydraatbeperkt: hype of hulp bij afvallen? BGN*
2016 Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding BGN*
2016 Voeding & Gedrag. Impulsief eetgedrag te lijf Voeding Nu*
2016 Hormonen in Balans Vrouwenpoli Boxmeer
2016 Sweet Control en zoete feiten Wageningen Universiteit
2016 Verklein de kans op kanker Wereld Kanker Onderzoeks Fonds
2015 Glutenvrije bakworkshop brood Nederlandse Coeliakie Vereniging
2015 Probiotica en voeding bij prikkelbare darmsyndroom Orthica Atrium,             M. Lebbink
2015 Darmmicrobiotica en probiotica: meer dan bacteriën Science for Health*
2015 Gezonde Leefstijl voor 50+ BGN*
2014 Begeleiding van cliënten met onregelmatige werktijden BGN*
2013 Granen en gezondheid BGN*
2013 Inspiratie-event kind & gezondheid Kik for Kids*
2012 Wat beweegt uw cliënt? BGN*
2010 Mindful eten Rita Zeelenberg
2010 Vegetarisch eten BGN*

* georganiseerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)