Ontbijt en Lunch

Ontbijt en lunch kun je op verschillende manieren klaarmaken. Hier vind je leuke voorbeelden.

Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

shake cambridge ontbijt

Ontbijt, te kust en te keur

Door Annette | 29 december 2020

Hieronder vind je een lijst met suggesties voor je ontbijt. Je kunt er lekker mee afwisselen of een favoriet kiezen. Mijn favoriet is, al zo lang ik me kan herinneren, een schaaltje halfvolle yoghurt met muesli zonder (of laag in) suiker. Eenvoudig, maar goed. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels…

Lees verder
glutenvrij brood

Glutenvrij brood bakken

Door Annette | 10 mei 2019

  Heb je een recept voor een glutenvrij brood, vroeg iemand mij. Tja, dat heb ik wel. Maar echt een lekker glutenvrij brood maken is lastig. Door het weglaten van gluten is een brood veel harder, compacter en veel sneller droog. Zelf vind ik het belangrijk dat een brood wel bestaat uit volkoren glutenvrije granen.…

Lees verder
bloemkool soep

Lunch met bloemkoolsoep

Door Annette | 29 april 2019

Zo vind je opeens een restant kleine bloemkool in je kast. Wat maak je daarvan? Natuurlijk bloemkoolsoep. Volg dit eenvoudige recept: Bloemkoolroosjes, 1 aardappel in stukjes, 500-750 ml water, 1 bouillonblokje (minder zout). Dit kook je 15 minuten. Pureren Kruiden: peper, kerrie, sambal, scheutje slagroom Lekker als lunch met een boterham .

Lees verder
muesli granola

Homemade muesli, granola

Door Annette | 11 januari 2019

In mijn praktijk komen regelmatig dezelfde vragen langs om te beantwoorden. Één daarvan gaat over muesli. Er is veel keus en het aanbod verandert vaak. Het is een product dat veel mensen gebruiken. Maar welke is nu goed?   Supermarkt In de winkel bekijk je daarvoor het etiket. Een goede muesli, granola, cruesli – what’s…

Lees verder
salade

Kip-selderijsalade met mandarijn en cashewnoten

Door Annette | 9 januari 2019

Een lekkere lunchsalade, maar ook te gebruiken als voor- of bijgerecht. Je maakt deze uiteraard makkelijk zelf. Het recept is voor 4 personen. Wij aten dit bijvoorbeeld als voorgerecht met Kerst.   Ingrediënten (4 personen) 1 mandarijn, gepeld en in stukjes 1 stengel bleekselderij, in boogjes gesneden 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zure room 1…

Lees verder

Tosti: Leuke en gezonde ideetjes

Door Annette | 22 augustus 2018

Tosti’s Tosti’s, wie eet ze niet? Ik maak regelmatig als lunch een snelle tosti van volkorenbrood met 2 plakjes 30+ kaas. Ook handig voor een lunchwandeling. Maar het kan leuker en gezonder! Daarom hieronder een overzichtje. En serveer ze bijvoorbeeld met een komkommersalade of gebruik eens volkoren krentenbrood. Eigenlijk zou ik een tosti-challenge moeten organiseren…

Lees verder
Lunchsalade

7 Lunchsalades en meer recepten

Door Annette | 23 mei 2018

In 2018 deden we mee met de 10 weken Summerproef Challenge. Er zijn toen heel wat recepten gedeeld. Ik zet ze even voor je op een rijtje. Dit zijn de salade4lunch-recepten: – Snelle waldorfsalade, – Spinaziesalade met avocado en aardbeien, – Frisse koolsalade, – Rosbief-witlofsalade, – Tropische salade met kip, paprika en ananas, – Haring…

Lees verder

Hummus, homemade wel zo lekker en gezond.

Door Annette | 1 september 2017

Hummus Hummus is homemade wel zo lekker en gezond. Als je het zelf maakt, weet je zeker dat er lekker veel kikkererwten in zitten en weinig (of zelfs geen) zout. Want hummus zonder zout is een Schijf-van-Vijf product voor gezond broodbeleg. Ik had zelf ook al eens geëxperimenteerd met zelf hummus maken (zie foto’s onderaan,…

Lees verder

Volkoren-banaan-pannenkoek als lunch

Door Annette | 29 augustus 2017

Je ziet ze vaak voorbij komen op internet: banaan-pannenkoekjes. Soms alleen van banaan en ei gemaakt, soms met havermout, soms met melk erbij. De beste pannenkoek bevat een variatie aan gezonde ingrediënten. Ik maakte een Schijf-van-Vijf-proof recept, met druifjes uit eigen tuin. Probeer het ook! De pannenkoek Traditioneel wordt de pannenkoek gemaakt met witte bloem,…

Lees verder
broodje gezond healthy

Broodje Gezond en Puur. Ik zeg: doen!

Door Annette | 17 mei 2017

Een broodje gezond maak je makkelijk en eenvoudig zelf. En het is nog lekker ook. Enjoy! Je kunt natuurlijk allerlei groenten en fruit op je brood doen. Denk ook aan stukjes avocado of appel/kaneel of tomaat/wortelrasp enzovoort. Eigenlijk kan alles! Kijk ook naar dit lekkere broodje.

Lees verder