Kinderen en afvallen

Het is niet fijn om te zien dat je kind wat te zwaar is. En voor het kind is het al helemaal vervelend. Je ziet bijvoorbeeld dat het snel moe is of zich onzeker voelt. Maar je kind mag er zijn en je wilt het graag helpen. Ik kan je helpen je kind te leren wat gezonde voeding en een gezonde leefstijl is. Omdat kinderen in de groei zijn, hebben ze voldoende voedingsstoffen nodig om zich te ontwikkelen. Daarom is een goede begeleiding bij afvallen voor kinderen extra belangrijk.

Door mijn specialisatie Gewichtsconsulent Begeleiden van Kinderen kan ik kinderen verantwoord begeleiden bij het verkrijgen en behouden van een gezond gewicht. Meestal werk ik met het speciale begeleid afvalprogramma waarbij het kind zeven keer met of zonder ouder komt voor intake, advies en begeleiding. Hij of zij krijgt een werkboekje, we maken samen een haalbaar programma voor eten en bewegen en proberen zo je kind voor nu en de toekomst aan een gezond gewicht te helpen.

Denk je dat je met wat tips en adviezen je kind zelf ook goed op weg kunt helpen? Dan kun je ook voor een adviesgesprek komen. We kijken daarin hoe jij als ouder je kind kunt helpen aan een gezond gewicht. Je krijgt informatie, tips en adviezen en kunt naar wens al dan niet een vervolgafspraak maken.

De gezondheid van het kind begint al tijdens de zwangerschap. Ik kan je daarom ook adviseren hoe je dan gezond kunt eten, zonder al te veel aan te komen of juist om voldoende aan te komen. Daarnaast helpt het makkelijker zwanger worden met minder overgewicht. Dus ook al vóór de zwangerschap kan ik je begeleiden naar een gezond gewicht.

De kosten van mijn consulten worden vaak vergoed. Wil je meer weten of meteen een afspraak maken?

Olijf Voedingsadvies
Annette Wessels
Lindelaar 2, 3984 AK Odijk
030-8506335

Annette Wessels