Olijf Voedingsadvies | Gezond en blijvend afvallen

Diner

Hier vind je lekkere en gezonde recepten voor het diner. Recepten die voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding, zodat ze helpen bij gezond en blijvend afvallen.

Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Groenten grillen op de barbecue

Door Annette | 19 juni 2014

Allerhande maakte een leuk instructie-filmpje voor het grillen van groenten op de barbecue. Eet smakelijk!

Lees verder

Oranje Boven Salade voor bij het WK Voetbal

Door Annette | 17 juni 2014

Eet je morgen voor de buis (WK NL-Australië)? Dan is deze Oranje-Boven-Salade, recept voor 2 personen – Voedingscentrum, misschien iets voor jou. Je kunt het ook eten bij een Down Underburger. Het is een recept voor 2 personen. Maak van de ingrediënten 1 burger p.p. op 1 broodje voor een uitgebalanceerd recept.  

Lees verder

Gratis boekje met recepten voor de barbecue

Door Annette | 8 juni 2014

Op gezondheidsnet kun je een gratis boekje downloaden. Hierin staan 9 gezonde recepten voor op de barbecue.  

Lees verder

Zelf Zalmburgers maken

Door Annette | 28 mei 2014

Het is even werken, maar dan heb je ook wat. Het recept komt van gezondetenmagazine.nl. Wanneer je er nog extra groenten/salade bij serveert, heb je een volledige avondmaaltijd.

Lees verder

Ontdek couscous

Door Annette | 22 mei 2014

Couscous is makkelijk en snel klaar te maken. Met wat groente en vis tover je snel een voedzaam gerecht op tafel (Voedingscentrum).

Lees verder

Kip Hawaï – zonder pakjes en zakjes

Door Annette | 22 mei 2014

Hier weer zo’n heerlijk, eerlijk recept: Kip Hawaï van de site van Puur Gezond. Met 50 tot 60 gram droog afgewogen zilvervliesrijst per persoon heb je echt een verantwoord gerecht gemaakt. Vergeet het niet af te maken met een verse salade of gekookte groenten.

Lees verder

Recept met zoete, oranje bataat

Door Annette | 22 mei 2014

Hou je van zoet? Probeer dan eens dit gerecht met de zoete, oranje bataat – veel vezel, veel vitamine A, wortelknol uit de windefamilie. Vind je dit te exotisch, neem dan de gewone Hollandse aardappel – veel vezel, diverse vitamines. Het recept komt uit de database van het Voedingscentrum.

Lees verder

Linzensalade

Door Annette | 19 mei 2014

Van het menu van de week: heerlijke linzensalade. Een puur gezonde keuze! Plantaardig dus veel vezels en vitamientjes, super om regelmatig te eten. Voor vrouwen in de overgang: peulvruchten leveren fyto-oestrogenen en ondersteunen daardoor de hormonale balans – eet goed, voel je goed. Bron: www.voedingscentrum.nl

Lees verder

Kruidenwijzer

Door Annette | 13 mei 2014

Geen pakjes en zakjes, maar zelf je gerechten op smaak brengen als je aan het koken bent? Tja, welke kruiden gebruik je dan ook alweer? Ik vond een linkje naar een mooi overzicht. Eet smakelijk!

Lees verder

Recept van Gehaktbrood – via BGN-gewichtsconsulente Annette Wessels

Door Annette | 4 maart 2014

Recept van Gehaktbrood via Olijf Voedingsadvies, BGN-gewichtsconsulente Annette Wessels Op de site van de Hartstichting vond ik een recept van Gehaktbrood voor 4 personen. Een leuk recept en daarom wil ik het graag met je delen. Hoofdgerecht – Gehaktbrood 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 2 tenen knoflook, 50 gram bacon, ½ bosje peterselie, 500 gram mager rundergehakt, 50 gram…

Lees verder