Diner

Hier vind je lekkere en gezonde recepten voor het diner. Recepten die voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding, zodat ze helpen bij gezond en blijvend afvallen.

Wil je mijn recepten en tips regelmatig automatisch ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

witte saus champignon kookroom

Saus maken, homemade

Door Annette | 3 november 2023

Saus kan een gerecht net een extraatje geven. Kale groenten is immers maar saai. Ik schreef al eens een blog over rode saus op basis van tomaten. Op de site vind je ook een recept van Foe Yong Hai saus op basis van tomatenpuree. Maar in dit blog wil ik je trakteren op een witte…

Lees verder
Foe Yong Hai

Foe Yong Hai

Door Annette | 3 november 2023

Fou Yong Hai, een heerlijk en makkelijk te maken gerecht. De saus kun je ook bij andere gerechten gebruiken. Ingredienten voor 4 personen Rijst/groente 200 gram zilvervliesrijst, ongekookt 800 gram broccoli of sperziebonen geschoond Omelet 8 eieren losroeren 2 eetlepels vloeibaar bak & braad/olie 1 prei in ringen 1 rode paprika in stukjes 2 worteltjes…

Lees verder
Groentewrap wrap met groenten

Wrap met groenten

Door Annette | 2 juni 2023

Wat is handiger: een groentewrap uit de winkel of een wrap met groenten? Een groentewrap (ik schreef hier een blog over) uit de winkel is gemaakt van witmeel en groentepuree. Een goede wrap met groenten maak je van een volkoren wrap, die je vult met groenten. Dit is gezonder en goedkoper. De wrap in dit…

Lees verder
stamppot

Slanke Stamppot

Door Annette | 7 maart 2023

De traditionele Hollandse stamppot heeft vaak veel aardappelen, wat groenten, spekjes en een grote rookworst. Foto van M.M.Minderhoud – traditionele stamppot boerenkool met worst Het vet van de uitgebakken spekjes wordt meestal meegestampt, dat geeft een lekkere smaak en maakt het smeuïg. Super lekker, maar ook wel vet en niet heel gezond. Is dat erg…

Lees verder
snijbonen

Snijboontjes met witte bonen en geitenkaas

Door Annette | 7 juli 2022

In mijn eigen receptenmap zit dit handige recept van het Voedingscentrum. Een leuke manier om meer peulvruchten te eten. En het is nog lekker ook. Probeer het zelf! Het is licht, smaakvol en super makkelijk om te maken.   Ingredienten voor 2 personen 1 ui in snippers 1 teentje knoflook in snippers 400 gram snijbonen…

Lees verder
tofu

Tofu in zwarte bonensaus met mie

Door Annette | 21 mei 2022

Tofu is een bron van calcium. Dus door daarmee te koken help je meteen je botten gezond te houden en voorkom je osteoporose. Dit is een recept en foto van het Voedingscentrum. Ingrediënten voor 2 personen stukje gemberwortel (grootte van ½ duim) 1 teentje knoflook 200 gram tofu 150 gram volkoren mie (wil je afvallen…

Lees verder
andijvie macaroni

Macaroni met andijvie, gehakt en erwten

Door Annette | 11 januari 2022

Een leuke manier om andijvie eens anders te verwerken dan in een stamppot. Laat het een beetje knapperig, dat is extra lekker. Het recept is voor 4 personen en staat met 25 minuten op tafel. Ingrediënten 300 gram volkoren macaroni 350 gram mager rundergehakt of vegetarisch kruimgehakt 400 – 450 gram tuinerwten, diepvries (1 verpakking)…

Lees verder
Italiaanse ovenschotel met geitenkaas

Italiaanse ovenschotel met geitenkaas

Door Annette | 29 december 2020

Voor dit gerecht ben je 20 minuten bezig met groenten snijden. Daarna doet de oven het werk voor je in 35 minuten. Het is dus eigenlijk heel makkelijk. Het gerecht zit ruim in de groenten, dus gezond. Een lekkere Italiaanse ovenschotel met geitenkaas. Begin je per ongeluk toch te laat met koken, dan kun je…

Lees verder
kip kerrie

Kip Kerrie, voedzaam en makkelijk

Door Annette | 29 december 2020

Kip Kerrie is een makkelijk en voedzaam gerecht. Door de saus heb je meteen een leuke topping voor de rijst en de groenten. Ingredienten voor 4 personen 550 gram kipfilet in stukjes of 2 schalen vegetarische kipstukjes 4 eetlepels vloeibaar bak&braad zonder zout 1 ui 50 gram bloem 500 gram halfvolle melk 2 theelepels kerriepoeder…

Lees verder
gehaktbal

Gehaktballen met tomaten-kaassaus

Door Annette | 10 juli 2020

Dit recept kan je met zowel vegetarische balletjes als mager gehakt maken. Met mager gehakt lopen de kcal en verzadigd vet wat meer op. Dus probeer eens de vegetarische variant, als je dat leuk lijkt. Het nadeel van vleesvervangers is dat er behoorlijk wat zout aan is toegevoegd. Maar deze maaltijd blijft daarmee toch voldoen…

Lees verder