Olijf Voedingsadvies | Gezond en blijvend afvallen
Elke oorzaak van overgewicht heeft een eigen oplossing

Zoek jouw specifieke onderwerp

Gebruik de zoekfunctie

Blog

Hoe kun je minder zitten?

20 juni 2017
Posted in

Hai, vind hier je eerste stap naar gezond eten, een fit gevoel of blijvend afvallen. Ontvang ook het e-book ‘Afvallen’ met tips, tricks en 2 recepten. Bedankt voor je bezoek! Groetjes, AnnetteHoe kun je minder zitten? We zitten met z’n allen teveel. En dat gebeurt vooral op het werk, bijvoorbeeld als je een kantoorbaan hebt.…

Lees verder

Workshop Gezonde Hapjes Maken, een impressie

23 april 2017
Posted in
Lees verder
Cambridge dieet hormonen afvallen

Cambridge dieet en verborgen dikmakers

21 januari 2017
Posted in

Ervaringen met het Cambridge dieet zijn er in soorten en maten. Feit is dat lang niet iedereen blij is met het Cambridge dieet. Want in de praktijk werkt het als een crashdieet. Deze cliënten kiezen uiteindelijk liever voor gezond afvallen bij Olijf Voedingsadvies. Dan maar iets minder snel afvallen, maar wel zo gezond en zonder…

Lees verder

Etiketten lezen: Is ‘biologisch’ echt biologisch?

21 december 2016
Posted in

  Via deze link (NPO3) krijg je antwoord op de vraag: Wat is ‘biologisch’ (citaat hieronder) eigenlijk en is het gezonder? Wat is ‘biologisch’ eigenlijk? In 1991 zijn er op Europees niveau regels opgesteld voor de plantaardige biologische productie. Daar zijn sinds 2000 ook regels voor de dierlijke biologische productie aan toegevoegd. Producten die aan…

Lees verder

Etiketten lezen: Wat is een emulgator?

21 december 2016
Posted in
Lees verder

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap

21 november 2016
Posted in

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap. Deze inspirerende video van Emily Skye vond ik op Facebook. Heb jij ook iets wat moeilijk is of onmogelijk lijkt? Bedenk dan de allerkleinste stap die zeker gaat lukken. Ik weet zeker dat je er heel ver mee gaat komen! Succes!

Lees verder

Voedselafdruk: bereken de jouwe en krijg tips

30 oktober 2016
Posted in

Voedselafdruk, testje: Hoeveel land en water er nodig is om jouw eten te produceren in verhouding tot de beschikbare ruimte en het beschikbare zoetwater op aarde. Dit bepaal je met de voedselafdruk en de waterafdruk. Het geeft een indicatie van de grootte van je persoonlijke ecologische impact. Best interessant om eens naar te kijken. Het…

Lees verder
volkorenbrood

Volkorenbrood, lekker van je eigen bakker

28 juni 2016
Posted in

Volkorenbrood is lekker! Volkorenbrood koop je bij je eigen bakker. In Odijk, Werkhoven, Cothen en Houten hebben we daarvoor bakker Doeleman. Ik heb aan hen gevraagd hoeveel soorten volkorenbrood zij eigenlijk hebben. En de keuze blijkt overweldigend. Raad eens hoeveel soorten volkorenbrood ze daar hebben: 18 soorten. En daarbij nog 7 meergranen/grotendeels volkoren broden. Voor…

Lees verder

Biologisch vlees en biologische melk voedzamer

17 februari 2016
Posted in

Je leest regelmatig berichten in de krant: is ‘biologisch’ nou beter dan ‘gewoon’? Meestal komt daar vooral uit dat biologisch duurzamer is en een betere leefomgeving biedt voor het dier.  De verschillen in voedingswaarde zijn meestal niet groot. Daarnaast valt over smaak niet te twisten, uiteraard. Maar dit onderzoek over vlees en melk laat toch…

Lees verder

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je doen?

14 december 2015
Posted in

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je dan doen? Wissel van houding, maar vooral: maak vaker een ommetje.

Lees verder

Is rood vlees kankerverwekkend?

27 oktober 2015
Posted in

De WHO bevestigt bevindingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds over vlees en kanker De WHO maakte vandaag de resultaten bekend van een grondige evaluatie van het bewijs voor een verband tussen bewerkt vlees, rood vlees en kanker. Bewerkt vlees wordt door de WHO aangemerkt als kankerverwekkend, en rood vlees als waarschijnlijk kankerverwekkend, voor de…

Lees verder

Zoveel zout in bewerkte producten

4 september 2015
Posted in

Eet vooral Puur Gezond en onbewerkt, zodat de hoeveelheid zout beperkt blijft. Het advies: maximaal 6 gram zout per dag. Daar schiet je zo overheen als je veel fabrieksvoedsel of kant-en-klare producten gebruikt. Zie afbeelding van Het Voedingscentrum.

Lees verder