Olijf Voedingsadvies | Gezond en blijvend afvallen

Blog

Etiketten lezen: Is ‘biologisch’ echt biologisch?

21 december 2016
Posted in

Hai, vind hier je eerste stap naar gezond eten, een fit gevoel of blijvend afvallen. Ontvang ook het e-book ‘Afvallen’. Bedankt voor je bezoek! Groetjes, Annette   Via deze link (NPO3) krijg je antwoord op de vraag: Wat is ‘biologisch’ (citaat hieronder) eigenlijk en is het gezonder? Wat is ‘biologisch’ eigenlijk? In 1991 zijn er…

Lees verder

Etiketten lezen: Wat is een emulgator?

21 december 2016
Posted in
Lees verder

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap

21 november 2016
Posted in

Het is nooit te laat voor de eerste, kleine stap. Deze inspirerende video van Emily Skye vond ik op Facebook. Heb jij ook iets wat moeilijk is of onmogelijk lijkt? Bedenk dan de allerkleinste stap die zeker gaat lukken. Ik weet zeker dat je er heel ver mee gaat komen! Succes!

Lees verder

Voedselafdruk: bereken de jouwe en krijg tips

30 oktober 2016
Posted in

Voedselafdruk, testje: Hoeveel land en water er nodig is om jouw eten te produceren in verhouding tot de beschikbare ruimte en het beschikbare zoetwater op aarde. Dit bepaal je met de voedselafdruk en de waterafdruk. Het geeft een indicatie van de grootte van je persoonlijke ecologische impact. Best interessant om eens naar te kijken. Het…

Lees verder
volkorenbrood

Volkorenbrood, lekker van je eigen bakker

28 juni 2016
Posted in

Volkorenbrood is lekker! Volkorenbrood koop je bij je eigen bakker. In Odijk, Werkhoven, Cothen en Houten hebben we daarvoor bakker Doeleman. Ik heb aan hen gevraagd hoeveel soorten volkorenbrood zij eigenlijk hebben. En de keuze blijkt overweldigend. Raad eens hoeveel soorten volkorenbrood ze daar hebben: 18 soorten. En daarbij nog 7 meergranen/grotendeels volkoren broden. Voor…

Lees verder

Biologisch vlees en biologische melk voedzamer

17 februari 2016
Posted in

Je leest regelmatig berichten in de krant: is ‘biologisch’ nou beter dan ‘gewoon’? Meestal komt daar vooral uit dat biologisch duurzamer is en een betere leefomgeving biedt voor het dier.  De verschillen in voedingswaarde zijn meestal niet groot. Daarnaast valt over smaak niet te twisten, uiteraard. Maar dit onderzoek over vlees en melk laat toch…

Lees verder

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je doen?

14 december 2015
Posted in

Zo ongezond is zitten. Maar wat kun je dan doen? Wissel van houding, maar vooral: maak vaker een ommetje.

Lees verder

Is rood vlees kankerverwekkend?

27 oktober 2015
Posted in

De WHO bevestigt bevindingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds over vlees en kanker De WHO maakte vandaag de resultaten bekend van een grondige evaluatie van het bewijs voor een verband tussen bewerkt vlees, rood vlees en kanker. Bewerkt vlees wordt door de WHO aangemerkt als kankerverwekkend, en rood vlees als waarschijnlijk kankerverwekkend, voor de…

Lees verder

Zoveel zout in bewerkte producten

4 september 2015
Posted in

Eet vooral Puur Gezond en onbewerkt, zodat de hoeveelheid zout beperkt blijft. Het advies: maximaal 6 gram zout per dag. Daar schiet je zo overheen als je veel fabrieksvoedsel of kant-en-klare producten gebruikt. Zie afbeelding van Het Voedingscentrum.

Lees verder

Niet moeilijk: Zo eet je 400 gram groente op een dag.

4 september 2015
Posted in

Zo eet je 400 gram groente op een dag. Veel groente eten is gezond. Daarom gaan ze bij PuurGezond ook uit van 300-400 gram groente per dag. In deze video zie je hoe je dat gemakkelijk haalt.

Lees verder

Jaag je stofwisseling aan

24 mei 2015
Posted in

Je stofwisseling aanjagen ondersteunt het afvallen, omdat je meer calorieën verbrandt, spieren opbouwt en de stofwisseling gedurende de hele dag naar een hoger plan tilt. Helemaal gratis en voor niets, bijvoorbeeld door een stevig fietstochtje te maken, een toffe wandeling up-tempo of te gaan sporten. Klinkt goed, toch?! Dus, kies een beweegvorm die bij je…

Lees verder

Pasen-snoepgoed: appeltje – eitje?

19 maart 2015
Posted in
Lees verder