Wat is het beste dieet?

Wat is het beste dieet?

b3c40253c0 Wat is het beste dieet?

7 Diëten op een rij, conclusie

In een poging deze vraag te beantwoorden, hebben onderzoekers van Yale University de wetenschappelijke onderbouwing van 7 bekende diëten op een rij gezet. Hun conclusie? Koolhydraatarm is niet beter dan vetarm, vegetarisch niet beter dan laag-glykemisch en het oerdieet niet beter dan het mediterrane dieet. Zelfs de eet-richtlijnen die via overheden worden aangereikt, kunnen soms beter.

Is er dan geen beste dieet? De overeenkomsten

Toch wel, concluderen de onderzoekers op basis van maar liefst 167 wetenschappelijke publicaties. Een voeding, bestaande uit minimaal bewerkte, natuurlijke producten is beslist gezond en ook nog eens duurzaam. Toevallig (of niet) is dit ook de gemeenschappelijke component van alle 7 onderzochte diëten.

Kies voor groenten, fruit, noten, zaden en volkoren granen

Volgens de Yale-onderzoekers kunnen we het beste kiezen voor écht eten, met nadruk op plantaardige producten als groenten, fruit, noten, zaden en volkoren granen. Als je kiest voor natuurlijke voedingsmiddelen, dan hoef je je geen zorgen te maken over vet, zout of vitamines. Echt eten bevat als vanzelf de goede voedingsstoffen, zo stellen de onderzoekers.

Puur Gezond

In Nederland is zo’n onbewerkte, natuurlijke voeding bijvoorbeeld bekend onder de naam PuurGezond! Daarom integreert Olijf Voedingsadvies deze richtlijnen in haar methode.

Begeleiding bij afvallen

Wil je hier meer over weten? Zoek je een goed voedingsadvies met een menu op maat? Neem dan contact op.

Bron: Puur Gezond

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.